Båt med jødiske aktivister på vei til Gaza

En båt med jødiske aktivister fra Israel, Europa og USA, satte søndag ut fra Kypros for å bryte blokaden av Gazastripen.

Skipet som heter Iren, forlot øya tidlig søndag ettermiddag. Om bord befinner det seg åtte aktivister, inkludert tre besetningsmedlemmer og to journalister.

82 år gamle Reuven Moshkovitz er blant aktivistene om bord. Den jødiske kvinnen er blant de overlevende etter holocaust og sier hun føler seg forpliktet til å delta.

- Det er en hellig plikt for en overlevende som meg å beskytte mot forfølgelse, innestengning og undertrykkelsen av så mange mennesker, inkludert 800.000 barn i Gaza, sier hun.

Israels forsvarsminister Ehud Barak har tidligere advart mot at Israel vil stanse alle skip som nærmer seg Gaza, som er styrt av den islamistiske bevegelsen Hamas.

Israel kom i internasjonalt søkelys da den israelske marinen bordet det tyrkiske skipet Mavi Marmara og andre fartøyer som deltok i konvoien med hjelpesendinger til Gaza. Ni propalestinske tyrkere ble skutt og drept. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2