Edvald Boasson Hagen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Edvald Boasson Hagen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Edvald frykter VM-bakkene

- Spørs om jeg klarer å henge med, sier Edvald Boasson Hagen.

Buninyong, Australia (TV 2 Sporten): En tøff VM-løype gjør Edvald Boasson Hagen betenkt. Rytterne skal gjennom 260 kilometer der brorparten foregår inne i sentrum av byen Geelong. Der venter 11 runder, hver med to relativt korte, men bratte bakker. Outsideren fra Rudsbygda innrømmer nå at han er litt usikker på om han makter å henge med opp alle de 22 bakkene før det skal gjøres opp om VM-gullet.

- Det spørs. Det blir veldig hardt, men jeg er i bra form, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

- Er du i toppform?

- Jeg er i bra form i hvertfall, så får jeg gjøre så godt jeg kan, svarer VM-håpet.

Tok generalprøven rolig
I dag testet Boasson Hagen formen i det lokale rittet Herald Sun World Cycling Classic Ballarat. Italia kontrollerte og dominerte fra start til slutt, og fikk med Filippo Pozzatto i det avgjørende bruddet. Ringreven Pozzatto avgjorde VM-generalprøven til sin fordel i kamp mot tre andre utbrytere, mens Alexander Kristoff vant spurten i hovedfeltet og tok 5. plassen. Boasson Hagen var redd for å bli innblandet i velt på slutten og kjørte "safety first".

- Jeg ville ikke risikere noe og tok ingen sjanser. Det var bedre å trekke seg litt tilbake med tanke på fellesstarten i VM, sier Boasson Hagen.

- Fikk du svarene du ville ha?

- Ja, det føltes ganske bra, men i VM blir det nesten dobbelt så langt, så det blir mye hardere, resonnerer 23-åringen.

Australia tror på Norge
Fortsatt er det usikkert og åpent om det er Thor Hushovd eller Edvald Boasson Hagen som blir Norges kaptein i VM-fellesstarten neste søndag. Hjemmehåpet Simon Gerrans er lagkamerat med Boasson Hagen i Team Sky, og var også lagkamerat med Hushovd i Cervelo i fjor. Australieren mener Norge gjør lurt i å ha to kapteiner og tror de norske kan gjøre det skarpt i Geelong.

- De har absolutt sjanser, Thor viste god form i Vueltaen med etappeseier, og Edvald har vært god nå etter Tour de France, sier Simon Gerrans til TV 2 Sporten.

- Hvem av dem har størst sjanser i denne VM-løypa?

- Vanskelig å si, men siden Edvald er lagkameraten min, så håper jeg mest på ham, smiler Team Sky-rytteren og blunker lurt.