TdF (Foto: SCANPIX/)
TdF (Foto: SCANPIX/)

Kolbotn tror på medalje

Dan Eggen strålende fornøyd med seieren over Donn

Dan Eggen har sett laget spille langt bedre fotball enn de gjorde mot Donn på Sofiemyr. Prestasjonen holdt likevel til en fortjent 3-1 seier.

- I dag er jeg mest fornøyd med scoringene og poengene. Det flotte kombinasjonsspillet uteble, men jentene kjempet for seieren, sier Dan Eggen til TV 2 Sporten.

Kolbotn-treneren benyttet anledningen til å skryte av bortelaget.

- Donn kom til kampen med en overraskende offensiv innstilling. De gav oss skikelig motstand, og vi måtte justere eget spill underveis, sier Eggen.

Tidlig i føringen
Hjemmelaget kom best i gang på Sofiemyr. Etter 11 minutter sendte Rebbeca Angus Kolbotn i ledelsen. De fleste trodde på det tidspunktet at Kolbotn skulle «gjespe» seg til alle poengene.

Donn ristet overraskende raskt av seg baklengsmålet og to minutter før pause sørget Shannon Smyth for 1-1. Den smarte avslutningen dalte i en perfekt bue bak Kolbotns målvakt.

Andre omgang startet imidlertid perfekt for hjemmelaget. Runa Vikestad gjorde 2-1 for vertene. Landslagsspilleren kom ikke i fokus bare på grunn av scoringen. Midtstopperen var bunnsolid hele kampen og holdt et nivå ingen andre kunne kopiere.

Franske aviser om seieren til Edvald Boasson Hagen. (Foto: FAKSIMILE/)
Franske aviser om seieren til Edvald Boasson Hagen. (Foto: FAKSIMILE/)

Dovland punkterte
Selv om Donn aldri skapte de gedigne målsjansene var sørlendingene godt med helt til Ann-Mari Dovland punkterte med en vakker lobb. Line Smørsgaard jaget et fremspill og ofret seg i duellen med målvakten som var utenfor sekstenmeteren for å klarere.

Til glede for Dovland ble ballen liggende løs, og innbytteren løftet ballen inn i det forlatte målet.

Like moro for publikum var Dovlands 50-metersløp i etterkant. I spontan glede spurtet hun til innbytterbenken for å feire med sine venninner.

Mot slutten fikk Donn en stor sjanse til å redusere, men Kolbotns keeper var lynraskt oppe med steikepannen og stanset avslutningen fra kloss hold.

TROR PÅ MEDALJE: Dan Eggen. (Foto: Frode Olsen/)
TROR PÅ MEDALJE: Dan Eggen. (Foto: Frode Olsen/)

Tredjeplass er målet
Trener Dan Eggen mener at tredjeplassen i Toppserien nå står mellom dem og Arna-Bjørnar.

- Sølvkampen skuslet vi bort forrige helg med tapet for Klepp på Jæren. Det er lite realistisk å tro på høyere enn tredjeplass nå, sier Eggen.

Kolbotn skal holde tunga beint i munnen for å ende som et av lagene på topp tre. Laget har knalltøft kampprogram mot tampen.

- Vi skal møte Røa, Stabæk, Kattem og Arna-Bjørnar. Men i likhet med oss skal de andre topplagene også møtes internt. Det gir oss tro på at vi skal sikre tredjeplassen, sier Dan Eggen.