Dømt for å forsøk på å sprenge minibank

To menn på 19 og 31 år er dømt til fengsel etter å ha forsøkt å sprenge en minibank på kjøpesenteret Fanatorget i Bergen i september i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to erkjente i retten at de hadde planlagt innbruddet flere uker i forveien, skriver nettutgaven til Bergens Tidende.

Dagen før hadde de klippet over ledningen til et overvåkingskamera, og da natten kom, knuste de en rute for å ta seg inn til minibanken. Ved hjelp av to gassbeholdere fylte de gass inn i maskinen, og tente på en lunte som ble stukket inn. Men lunten fungerte ikke, og mennene stakk fra stedet da brannalarmen gikk.

Flere hundre mennesker på kjøpesenteret ble evakuert da politiet senere oppdaget at noen hadde forsøkt å sprenge seg inn i minibanken. Politiet fryktet at det kunne være udetonert sprengstoff, og hele bygningen ble sperret av.

Bergen tingrett mener innbruddsforsøket har et profesjonelt preg, og at det var betydelig risiko for både materiell skade og skade på personer. Gassen som ble brukt er svært brannfarlig, og den kunne utløst en trykkbølge som kunne skadet hele rommet, slår retten fast.

Retten mener den 31 år gamle mannen var hovedmannen i saken. Han ble dømt til to år og to måneders fengsel. Han ble også dømt for andre forhold, som tyverier og brudd på veitrafikkloven. 19-åringen fikk 60 dagers fengsel, samt 300 timers samfunnsstraff. Også han ble dømt for flere andre forhold. (©NTB)