FRYKTER SKJENKEKUTT: John G. Bernander i NHO frykter at en innskjerping i skjenketiden vil ramme utelivet hardt. (Foto: Heiko Junge)
FRYKTER SKJENKEKUTT: John G. Bernander i NHO frykter at en innskjerping i skjenketiden vil ramme utelivet hardt. (Foto: Heiko Junge)

Regjeringen vil kutte i skjenketiden

– Kan få store konsekvenser, sier NHO-leder John G. Bernander.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringens forslag om å innskjerpe skjenketiden til klokken to vil ødelegge for utelivsbransjen, og kan få store konsekvenser for utelivsnæringen, frykter Næringslivets hovedorganisasjon (NHO).

Bo Vivike, som er medeier i utestedene BAR og La Belle Sole, sier til TV 2 at han tror de seriøse utestedene vil slite dersom innskjerpingen kommer.

– Hoveddelen av omsetningen gjøres mellom halv ett og tre om natten, sier Bo Vivike.

– Kan tape opp mot 40 prosent

NHO-leder John G. Bernander mener en del av stedene kan tape nærmere halvparten av omsetningen, dersom skjenketiden kuttes.

– En del av våre driftskonsepter melder at de kan komme til å tape opp mot 40 prosent av omsetningen, sier Bernander til TV 2.

Dette kan i verste fall føre til at bedrifter mister driftsgrunnlaget, fortsetter Bernander.

Tror ikke volden vil reduseres

Argumentet som brukes for å innskjerpe skjenketiden er at gatevolden vil reduseres.

Men NHO mener at flere forsøksprosjekter med innskrenket skjenketid har vist at dette ikke fører til mindre vold.

– I Haugesund er det ingen spor i kriminalstatistikken på at det er blitt mindre gatevold, sier NHO-leder Bernander om forsøket som ble gjennomført i 2008.