Norges Mari Molid (t.h.) og Gro Hammerseng. (Foto: Bagger, Henning/SCANPIX)
Norges Mari Molid (t.h.) og Gro Hammerseng. (Foto: Bagger, Henning/SCANPIX)
Ida Alstad (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Ida Alstad (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Her synger Hammerseng av glede etter å ha slått Danmark

Norge tok sin åttende seier på rad over Danmark og er i finalen i World Cup.

Danmark-Norge 19-24

Norge åpnet best og holdt seg foran Danmark fra start i semifinalen. Nora Mørk fikk sjansen fra start på høyrekanten og kvitterte med å score tre av Norges seks første mål. Mot slutten av omgangen gjorde danmark mange personlige feil, som ble utnyttet av de norske jentene. Norge ledet 15-9 til pause.

TV 2 Play. Se kampreferat

Slappe etter pause
Etter hvilen endret kampbildet seg. Danskene fikk mer trøkk i spillet sitt og etter ti minutter var de to mål bak. Etter elleve minutter scoret Ida Alstad Norges første mål i omgangen. Etter det fikk Norge opp dampen og to kjappe mål av Heidi Løke holdt Norge fire mål foran med seks minutter igjen.

Norge kontrollerte inn omgangen, men imponerte ikke. Det endte med 24-19-seier i en kamp der målvakt Katrine Lunde Haraldsen overbeviste igjen.

Dette var Danmarks åttende strake tap for Norge. I finalen, som sendes på TV 2 Zebra søndag kl. 16.00, venter Romania, som Norge spilte slo i gruppespillet.

- Norge skal ha ros for å dra seieren i land, men de viste at de ikke hang med i etablert angrepsspill. De var for omstendelige og hang ikke med i bevegelsene. Men en solid førsteomgang la grunnlaget for seieren, sa TV 2 Sportens håndballekspert Bent Svele.

I videovinduet øverst kan du se Gro Hammersengs seierssang etter kampen

Seierssang fra Hammerseng
Landslagssjef Thorir Hergeirsson var enig i at Norge svingte i prestasjonene.

- Vi er litt slik nå. Vi må jobbe med å stabilisere oss i spillet. Jeg vet ikke helt hvorfor vi slipper så ned etter pause. Danskene skrudde opp to hakk og det var kanskje litt overraskende for oss. Vi var ikke med på leken og det må vi være, sa Hergeirsson.

Landslagskaptein Gro Hammerseng roste forsvarsarbeidet og keeper Katrine Lunde Haraldsen etter seieren - som smakte ekstra godt siden det var Danmark.

- Det er klart det. Det er nesten det viktigste av alt, sa Hammerseng og begynte å synge:

- Så deilig, åååå...

Det hører med til historien at Hammerseng i går kom seg unna å synge på den kommende EM-låten grunnet svak sangstemme, enm det hindret henne ikke nå.

- Det er utrolig deilig å slå dem, fulgte Katrine Lunde Haraldsen opp med.