datsik tatoo
datsik tatoo

En fjerde person fengslet etter nazi-razzia

En 23 år gammel russer ble lørdag varetektsfengslet i kjølvannet av politiets etterforskning av russiske nynazister i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

datsik_pose
datsik_pose
Mannen er den fjerde som er varetektsfengslet etter politiets razzia av et tatoveringsstudio med tilknytning til russiske nynazister. 23-åringen, som er bosatt i Norge og med tilknytning til studioet ble, i likhet med de tre andre, varetektsfengslet i fire uker.

Beslagla flere skarpladde våpen

– Alle er siktet for ulovlig våpenbesittelse, heleri og produksjon av falske dokumenter. Det siste punktet er knyttet til tyveriet av Forsvarets ID-kort. Alle nekter for siktelsen, sier seksjonssjef Einar Aas ved avdeling for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til NTB.

Les også: Nynazister stjal adgangskort hos forsvaret

23-åringen ble pågrepet da han kom til tatoveringsstudioet mens politiet hold på med razziaen.

Beryktet nynazist søkte asyl

Nynazisten Vjatsjeslav Datsik (30) og to norske statsborgere ble varetektsfengslet fredag. Datsik, kjent i Russland som Røde Tarzan for sin deltakelse i ulike former for kampsport, har vært en av frontfigurene i den nynazistiske organisasjonen Slavisk union. Organisasjonen ble erklært ulovlig i Russland i mars i år, men gruppen skal ifølge en russisk nettavis ha opprettet kontor i Norge.

Saken ble kjent tirsdag da TV 2 meldte at Datsik hadde rømt fra en lukket avdeling på et psykiatrisk sykehus i St. Petersburg og kommet seg til Norge hvor han hadde søkt om asyl.

Les også: Datsik hylles av russiske nynazister
Les også: Beryktet russisk nynazist søkte asyl i Norge

Nazihilsen (Foto: Sverre Saabye)
Nazihilsen (Foto: Sverre Saabye)
(©NTB)