Thor Hushovd (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)
Thor Hushovd (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)

Hushovd vurderer å droppe Touren

Thor Hushovd kan komme til å bli hjelperytter eller ta sommerferie under neste års Tour de France

Werribee, Australia (TV 2 Sporten): Norges største sykkelstjerne er i Australia for å kjempe om VM-tittelen og prøvde i dag deler av løypa fra tettstedet Werribee til Geelong der målgangen er. Men det er langt fra sikkert at at Hushovd smaker på fransk asfalt tre uker i juli 2011.

- Nei, man er aldri helt sikker. Det er jeg faktisk ikke i det hele tatt. Det er vanskelig å få riktig plass på et lag som vil ha Tour de France som sesongens kanskje største mål. Men det blir spennende å se, sier Thor Hushovd til TV 2 Sporten, og legger til på spøk:

- Det kunne vært deilig å hatt fri!

Aktuell som hjelperytter
32-åringen møter TV 2 Sporten i avslappende omgivelser utenfor hotellet til den norske VM-troppen i feriebyen Torquay. Virkeligheten i Hushovds nye storlag fra 2011-sesongen, Garmin, kan bli langt mer brutal. Nordmannen kan ende opp med å hjelpe det amerikanske stjerneskuddet Tyler Farrar i spurtene dersom han velger å delta i Tour de France.

- Er det aktuelt for deg å være hjelperytter?

- Ja, det kan det være. Kanskje kan jeg se meg ut noen halvharde etapper jeg kan vinne, og så kan Tyler Farrar slåss mot Mark Cavendish og de andre gærningene på spurtetappene, sier Hushovd.

Tror Garmin kan bli verdens beste
Hushovd har modnet som syklist. Fra å være en av de kvasseste spurterne, har Grimstad-rytteren utviklet seg til å bli en klassisker-rytter å regne med. Målsettingene fremover er derfor først og fremst de store vårklassikerne Paris-Roubaix, Flandern Rundt og Milan-San Remo, ikke nødvendigvis årets største sykkelfest i Frankrike.

- Paris-Roubaix er det store målet neste år. Med signeringene fra Cervelo, tror jeg Garmin blir blant de aller beste lagene neste år, ja, kanskje det aller beste. Så jeg ser veldig lyst på fremtiden, avslutter Hushovd.