Maiken Pape (Foto: TV 2/)
Maiken Pape (Foto: TV 2/)

Stabæk har grepet om seriegullet

Maiken Pape sørget for poenget som trolig gir Stabæk seriemesterskapet.

Røa - Stabæk 2-2 (0-0)

- Jeg er strålende fornøyd. Nå har vi alt i våre egne hender, og det føles kjempebra, sier Solveig Gulbrandsen etter 2-2 mot erkerival Røa.

TV 2 Play: Se intervju med Solveig Gulbrandsen

Maiken Pape var kvinnen bak begge Stabæks mål, men var ikke like fornøyd etter kampen.

- Jeg er faktisk litt skuffet. Vi var bedre og burde vunnet. Men vi har overtaket, og dette skal vi ta hjem, sier dansken.

TV 2 Play: Se intervju med Maiken Pape

Stabæk-offensiv
Røa har vunnet Toppserien tre sesonger på rad, men Stabæk hadde i dag sjansen til å detronisere «Dynamite Girls» fra tronen.

Og Lise Klaveness & co gikk offensivt til verks, og hadde både spillet og de største sjansene de første 45 minuttene - men ikke før på overtid var det virkelig farlig foran Caroline Knutsen i Røa-buret.

Da vant Klaveness en hodeduell, og Kirsty Moore var plutselig alene på fire meter. Men australieneren tuppet ballen i stolpen.

Vi skulle helst vært ett poeng foran etter denne kampen

Røa tok ledelsen
Røa hevet seg betraktelig etter hvilen, og Elise Thorsnes var nær ved å sende hjemmelaget i ledelsen åtte minutter ut i omgangen. Men avslutningen fra sju-åtte meter gikk like utenfor.

Det skulle vise seg å være et varsel på hva som skulle kommer.

For i det 62. minutt klinket Thorsnes inn ledelsen for hjemmelaget. Røa-spissen fikk stå umarkert bakerst i feltet, og banket overlegget i noten på direkten.

Pape snudde kampen
Men hjemmejubelen stilnet etter bare tre minutter. Maiken Pape kriget inn utlignet etter et hjørnespark, og det spørs om ikke Røas Janne Stange, som scoret selvmål, burde hatt frispark i den situasjonen.

Danske Pape snudde kampen i det 72. minutt, og denne gangen var det ingen tvil om lovligheten. Spissen headet på mesterlig vis inn et langt frispark.

Se scoringen i videovinduet over!

- Skulle helst vært foran
Siri Nordby sørget for uavgjort fra straffemerket, men Stabæk har fremdeles to poengs forsprang fire serierunder før regnskapet gjøres opp.

- Slik som kampen utviklet seg føler jeg vi hadde mulighten, så jeg er litt skuffet, sier Røa-trener Geir Nordby til TV 2.

- Men dere er bare to poeng bak, og gullkampen lever vel?

- Ja, men vi skulle helst vært ett poeng foran etter denne kampen.