Fortsatt ingen løsning i bosetningsspørsmålet

Tiden er i ferd med å løpe ut allerede før de nylig gjenopptatte Midtøsten-samtalene har kommet skikkelig i gang. Knappe to dager før det midlertidige israelske forbudet mot bosetningsbygging opphører, står partene steilt på sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Fortsatt ingenting nytt, var det korte budskapet fra palestinernes president Mahmoud Abbas etter et møte med USAs utenriksminister Hillary Clinton fredag kveld.

Tilsynelatende var det eneste utfallet av Clinton og Abbas' møte at de varslet nye samtaler lørdag. Den amerikanske utenriksministeren setter nå all sin politiske slagkraft inn på å forhindre at bosetningsstriden skal knuse den skjøre fredsprosessen, allerede før partene har kommet til reelle forhandlinger.

Så langt har samtalene blitt overskygget av det stadig tilbakevendende spørsmålet: Hva skjer når det midlertidige israelske forbudet mot bosetningsbygging opphører 26. september?

Palestinerne har gjentatte ganger sagt at samtalene bare vil fortsette under forutsetning av at forbudet forlenges. (©NTB)