Thor Hushovd (Foto: JAIME REINA/Afp)
Thor Hushovd (Foto: JAIME REINA/Afp)

Hushovd dropper trolig VM-generalprøve

Thor Hushovd sparer krefter i Australia.

Melbourne (TV 2 Sporten): Søndag sykler Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og flere av de største VM-favorittene rittet Herald Sun World Cycling Classic Ballarat. Men Thor Hushovd stiller trolig ikke til start.

- Nei, jeg tror ikke det. Det kommer nok litt for tidlig, sier Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

Skal presse seg torsdag
Årsaken er jetlag etter den lange reisen Down Under. I følge Kvålsvoll har Hushovd taklet omstillingen fint og sover godt, men tommelfingerregelen er å vente 4-5 dager etter ankomst før man tar skikkelig i.

- Tre dager før fellesstarten skal Thor ha fartstrening og ta i skikkelig i VM-bakkene. Det er helt vanlig forberedelse før et klassikerritt, forklarer Kvålsvoll.

Tror på sen avgjørelse
Hushovd har i dag kjørt gjennom de viktigste delene av VM-løypa i bil. I følge Kvålsvoll likte Norges håp det han så av de to bakkene i sentrum av Geelong som begge skal forseres elleve ganger, samt avslutningen som går i svak motbakke.

- Det er en fin løype verdig et verdensmesterskap. Trolig faller ikke avgjørelsen før på de tre siste rundene. Man skal være veldig sterk for å sitte i finalen, avslutter Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

Så gjenstår det å se om Thor Hushovd er blant dem. VM-fellesstarten på 262,7 km sykler fra Melbourne til Geelong søndag 3. oktober.