Spaner går fra påstand om bevisforfalskning

Den tidligere politietterforskeren som har stått fram og forklart seg om pengebeviset i Treholt-saken, sier nå han ikke kan si sikkert at det ble forfalsket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til NRK sier han at han er blitt misforstått og at hans uttalelser er trukket for langt. Han beklager hvis uttalelsene han har gitt i mediene, er blitt tolket som at han bekrefter at det er jukset med pengebeviset.

- Jeg har aldri sagt med sikkerhet at det ble tuklet med bevist, sier han til Dagsrevyen.

Den tidligere spanerens versjon fredag var atskillig mindre bastant enn hans påstander tidligere i uken. Verken Arne Treholt eller hans advokat Harald Stabell mener de nye uttalelsene er dramatiske.

- Han presiserer bare at det er forskjell på hva han har sett, og hva han har hørt. Han har sett den ulovlige overvåkingen, men bare hørt om tukling med pengebeviset og at overvåkingslederen skulle en tur i banken for å skaffe seg dollarsedler. Han har sagt akkurat det samme til meg, sier Stabell til NRK.

Advokaten viser til at mannen skal forklare seg for Gjenopptakelseskommisjonen, som så vil kunne danne seg et eget inntrykk av holdet i hans påstander. (©NTB)