Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye i kamp mot Glenn Andersen og Start. (Foto: DIGITALSPORT/)
Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye i kamp mot Glenn Andersen og Start. (Foto: DIGITALSPORT/)

Berg-brødrene skal redde Glimt

Runar og Ørjan Berg ofrer nå alt for at sitt kjære Bodø/Glimt skal unngå konkurs.

Svett treningstøy er allerede skiftet ut med nystrøket skjorte og fin sko. Kampene ute på gressmatta om viktige seriepoeng er over erkjenner glimtveteran Runar Berg, og speider utover Aspmyra mens laget i hans hjerte trener.

For Runar Berg starter nå en langt viktigere kamp, der målet er å berge klubben fra konkurs.

-Jeg var jo ikke helt klar over hvor ille det stod til før i forrige uke. Kontoene var tom og lønningene uteble, sier Runar Berg til TV 2 Sporten.

Sjokkbeskjed
Det kom som et sjokk for mange fotballtilhengere landet rundt da Glimt-bautaen helt uventet la opp etter kampen mot Sandnes/ Ulf sist søndag.

Veteranen la opp fordi han ville slippe ungdommene på laget til, og for å hjelpe Bodø/ Glimt unna konkurs.

-Det er en betydelig jobb som nå må gjøres, og det går ikke an å kombinere markedsarbeid med treninger og kamp, sier glimtveteranen.

Med på redningsaksjonen har Runar med seg storebror Ørjan og Stig Johansen som la opp i fjor. Alle det tre har hjertene sine i glimt, og klubben har betydd mye opp igjennom oppveksten.

Glimt er på tynn is
-Jeg tror det vil være veldig trasig og trist dersom klubben går konkurs, sier Runar Berg.

- Det er flere hundre ungdommer på alle aldersnivå inn i bildet og som vil bli berørt av en konkurs, sier han.

-Det er litt enten eller nå, men vi skal i alle fall springe de ekstra milene for å få dette til, sier Ørjan Berg.

Klubben er på meget tynn is i dag, innrømmer Runar Berg.

- Å måtte starte opp i femtedivisjon blir meget vanskelig. Dagens spillere vil forsvinne til andre klubber og man må begynne på nytt igjen, sier Glimt-bautaen.

Når klubben nå har akutt pengemangel og milliongjeld er det bare rett og rimelig at vi ofrer alt for å unngå konkurs, sier Runar Berg.

-De pengene som nå kommer inn går inn på en sperret konto. Hvis Glimt går konkurs så får giverne pengene tilbake, sier Runar Berg.

Bodø/ glimt er en klubb som er godt likt over hele Norge, og det er nettopp folks fotballhjerter og giverglede som nå kan redde glimt.

Ung bidragsgiver
Under en fotballskole i Lofoten kom fem år gamle Johannes gående med en konvolutt som han ga til Stig Johansen. Inne i konvolutten lå to hundre og femti kroner og femtiøring som var fra guttens sparepenger.

–Dette rører et fotballhjerte, sier Stig Johansen til TV 2 Sporten.

–Dette tyder også på at Glimt er viktig og betyr noe for mange også ute i distriktet, sier Johansen.

Vi skal gjøre det vi kan nå døgnet rundt slik at vi kan ha en klubb også de neste årene, så får vi se på sikt om det er godt nok til å berge klubben unna konkurs, sier Runar Berg.

-Er det kommet inn penger allerede?

- Ørjan var faktisk raskt frempå med å sette inn 500 kroner på vegne av sin samboer, humrer Runar, men det er fortsatt plass til mye mer.