Arsène Wenger (Foto: DAVID MOIR/Reuters)
Arsène Wenger (Foto: DAVID MOIR/Reuters)

Arsenal annonserte rekordoverskudd

Ekspert mener Arsenal er den eneste «topp fire»-klubben med bærekraftig økonomi.

Arsenal annonserte fredag et rekordoverskudd på hele 56 millioner pund før skatt. Det tilsvarer over 520 millioner norske kroner.

Til sammenligning annonserte Manchester United i januar et overskudd på rundt 50 millioner pund, men det var etter å ha solgt Cristiano Ronaldo til Real Madrid for 80 millioner pund, og i desember annonserte Chelsea et tap på 45 millioner pund.

David Bick er ekspert på fotballøkonomi, og han er mektig imponert over Arsenals overskudd.

- Det er veldig imponerende. De er litt oppblåst på grunn av det de har tjent på å selge leiligheter ved sin gamle stadion, men omsetningen fra det fotballmessige er omtrent den samme som i fjor. De har beholdt de kommersielle inntektene, og presentert et enestående resultat, sier Bick.

Se intervjuet i videovinduet over!

Han mener Arsenal-økonomien ligger milevis foran de andre storklubbene.

- Om du ser på den gamle «topp fire», så taper Chelsea og Liverpool mye. Og selv om Manchester United har profitt går det meste av det til å betale renter på deres lån. Om finansielle kriterier var det eneste man målte en fotballklubb etter, så ville Arsenal vært den eneste med det jeg vil kalle en bærekraftig topp fire-mulighet, sier Bick.