nanna
nanna

Reality-psykolog: – Det kan gå så ille som selvmord

– Paradise Hotel er ikke veien å gå om du vil gjøre en karriere innen showbiz, sier tidligere deltaker Nanna Dahlen.

Neste sesong av Paradise Hotell har rekordhøye søkertall. I følge VG Nett står nærmere 5000 søkere i kø for å sleike sol og feste foran kameraene - denne gang i Colombia.

Advarer mot å melde seg på

Nå går de tidligere deltakerene Nanna Dahlen , Petter Pilgaard og Daniel Hamnes ut og ber søkerne tenke seg om to ganger før de melder seg på programmet.

– Jeg ville ikke vært med på noe reality igjen etter dette, sier Nanna Dahlen til «God Kveld Norge»

Nanna Dahlen advarer spesielt yngre deltakere mot å melde seg på.

– Du må være psykisk veldig sterk, og såpass trygg på deg selv at du kan tåle at de manipulerer personligheten din, sier hun.

– Det er mange som har gått på en smell, mener Daniel Hamnes.

Døren i ansiktet

En lang rekke ungdommer har meldt seg på Paradise Hotell i håp om å gjøre karriere som kjendiser. Også det advarer de tidligere deltakerne mot.

– Paradise Hotell er ikke veien å gå om du vil gjøre en karriere innen showbiz, sier Nanna Dahlen .

– Mange tror at dette kan være et springbrett til andre karrierer, men der har de nok fått døren litt hardt i ansiktet, sier Petter Pilgaard.

Fallhøyde

Realitypsykolog John Petter Fagerhaug advarer mot konsekvensene et realityopphold kan få.

– Fallhøyden er stor fra å være på topp, med kamera på deg, masse mennesker som følger med - og du føler deg kul. Plutserlig går lyset av, ingen kjenner deg igjen og du er på bånn igjen. Dette blir farlig hvis du ikke har noe sted å lande i etterkant, sier han.

– Så ille som selvmord

Jo verre miljøet deltakerene blir utsatt for er, jo bedre er det som underholdning for publikum, i følge Fagerhaug. Depresjon i etterkant av programmet er vanlig for deltakerene.

– Det kan gå så ille som selvmord. Du kommer ut av det og føler deg verdiløs, forteller han til «God Kveld Norge».

Rådet hans er å være litt mer bevisst på hva man går inn i.

– Se litt på hvordan det har vært for andre deltakere. Man trenger et nettverk i etterkant, et sted å puste ut, sier han.

– Det er drittøft å komme hjem i etterkant, for du er ikke forberedt på hvordan du ser deg selv på TV, avslutter Nanna Dahlen.