Bjarne Riis  (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)
Bjarne Riis (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)

Riis tviholder på stortalent

Bjarne Riis raser mot rytteragenter.

I forrige uke ble det klart at Bjarne Riis slipper Fabian Cancellara ett år før kontrakten går ut. Nå har agenten til stortalentet Richie Porte, som tok en sterk syvendeplass i årets Giro d'Italia samt vant ungdomstrøyen, bedt Bjarne Riis om at også 25-åringen fra Australia får forlate Saxo Bank. Men nå sier den danske sykkelsjefen stopp.

- Han har en kontrakt og den kommer han ikke ut av. Han får ikke lov til å gå. Så enkelt er det og det vet han godt selv, sier en krystallklar Bjarne Riis til sporten.dk.

Irritert på sykkelagentene
Bjarne Riis er også lei av sykkelagentenes oppførsel den siste tiden.

- Richies agent provoserer og prøver å presse oss. Richie kan ikke kjøpes fri, likevel fortsetter de. Det er ok at en agent spør, men når vi sier nei så må de stoppe. Han pusher advokater og alt mulig på oss, forteller en illsint Riis.

- Det er et kjempeproblem for sporten og i år er det gått helt amok. Agentene flyr rundt og shopper hos alle mulige lag. Det er ikke bare vårt lag som møter disse problemene. Nå må det stoppe, det er helt uakseptabelt. Agenten setter 'griller' i hodet på de unge rytterne som opererer med lønnstall som er helt urealistiske, mener Bjarne Riis.

Foruten Fabian Cancellara er det klart at klasseryttere som Fränk og Andy Schleck, Jens Voigt, Stuart O'Grady, Matti Breschel og Jacob Fuglsang forlater Saxo Bank etter denne sesongen.