Tre fengslet i nynazist-sak

Både den selverklærte nynazisten Vjatsjeslav Datsik (30) og to norske statsborgere ble varetektsfengslet torsdag. Fredag skal politiet vurdere om også en fjerde person skal fremstilles for fengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Alle de tre ble varetektsfengslet torsdag. De ble fengslet i fire uker i henhold til politiets begjæring, sier Einar Aas, seksjonssjef for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til NTB.

De to norske statsborgerne er født i henholdsvis 1977 og 1989. En av dem er opprinnelig estlender mens den andre kommer fra Russland.

En fjerde person, en norsk statsborger født i 1980 som opprinnelig kommer fra Russland, ble pågrepet i tatoveringsstudioet på Holbergs plass i hovedstaden torsdag, samme sted hvor politiet aksjonerte tirsdag.

– Under aksjonen i tatoveringsstudioet fant vi ytterligere en skarpladd pistol. I tilknytning til stedet ble en fjerde person pågrepet. Vi vil vurdere i løpet av fredag om vi skal begjære ham varetektsfengslet, sier Einar Aas.

Totalt har politiet beslaglagt seks våpen, ett av disse en hagle. Alle de tre fengslede er siktet for brudd på våpenloven, samt for forhold som knyttes til de øvrige beslagene politiet har gjort. (©NTB)