Elendig hygiene utfordrer Samveldelekene

Elendige hygieneforhold fått flere deltakerland til å utsette avreisen til Samveldelekene i India. Arrangørene jobber på spreng for å løse problemene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Indias statsminister Manmohan Singh var torsdag i krisemøter med flere ministre etter den massive kritikken som kom etter at BBC viste bilder av dårlige sanitærforhold deltakerlandsbyen.

Samtidig vasket hundrevis av renholdere fasilitetene, som har blitt beskrevet som både møkkete og full av smittebærere.

Flere av lagene har utsatt avreisen til den indiske hovedstaden med krav om bedrede boforhold i landsbyen. Enkelte deltakere har trukket seg og gitt beskjed om at de ikke kommer til å delta i det hele tatt.

– Vi konsentrerer oss om å løse problemene. Vi ser framgang, og min holdning er at lekene vil gjennomføres. Vi jobber på høyeste regjeringsnivå, sa sjefen for Samveldelekenes sammenslutning, Mike Hooper, til AFP.

Lagene til New Zealand, Canada og Scotland har utsatt avreisen, mens det engelske laget torsdag kveld forsikret at det vil delta.

7.000 idrettsfolk var på forhånd ventet til sportsarrangementet i New Delhi, som hovedsakelig består av deltakere fra tidligere britiske kolonier. (©NTB)