Dansk eksperimentlag fikk juling

Danmark fikk juling av Tyskland i siste gruppekamp i World Cup, men det blir et helt annet lag som møter Norge i semifinalen.

Grit Jurack stopper Danmarks Anna Sophie Okkels. (Foto: SCANPIX DENMARK/Reuters)

Tysklands 27-19-seier hadde ingen betydning. Danskene var allerede gruppevinner etter to seirer, mens Tyskland var jumbo og utslått.

Landslagssjef Jan Pytlick benyttet anledningen til å eksperimentere. Seks spillere havnet på tribunen, blant dem profiler som Mette Melgaard, Camilla Dalby og Karin Mortensen.

Spillere på vippen til å komme med i EM-troppen fikk mye spilletid, uten å gripe sjansen til å overbevise. Danskene brukte hele 13 minutter før de scoret sist første mål, og lå da allerede under 0-6.

Trine Troelsen kom inn og fikk fart i angrepsspillet, og halvveis sto det 10-10. Men i annen omgang kjørte tyskerne over hjemmelaget og tok en prestisjeseier.

- Vi gjorde det altfor lett for dem. Det var ingen av oss som før kampen forutså at det skulle kunne ende med åttemålstap. Det ble temmelig voldsomt, sa Pytlick. (©NTB)