Skuddene mot Nygaard etterforskes på nytt

For over et år siden ble etterforskningen av drapsforsøket på forlegger William Nygaard i 1993 gjenopptatt, men Kripos har holdt saken hemmelig, kommer det fram i en ny bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere var det Oslo politidistrikt som hadde ansvaret for etterforskningen, men Kripos har nå overtatt saken, melder Aftenposten.no.

Politiinspektør Atle Roll Matthiesen i Kripos bekrefter at Kripos fikk oppdraget med å etterforske saken for et år siden. Så langt har det skjedd i hemmelighet.

Det er i en ny bok skrevet av Odd Isungset opplysningene om ny etterforskning kommer fram kjent. Boken, som heter «Hvem skjøt William Nygaard», avslører at det var statsadvokat Lasse Qvigstad som gikk gjennom dokumentene på ny før han ga etterforskningsoppdraget til Kripos. I 2007 ble saken henlagt med begrunnelsen «ukjent gjerningsperson».

Ifølge forfatteren har det ikke skjedd tidligere at en sak blir flyttet fra landets største politidistrikt og over til et annet politiorgan. Ifølge boka skal årsaken være både operative og juridiske feilgrep begått under etterforskningen. (©NTB)