Odds Torgeir Børven og Peter Kovacs (bak) under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Odd Grenland på Ullevaal stadion søndag. Kampen endte 6 1. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Odds Torgeir Børven og Peter Kovacs (bak) under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Odd Grenland på Ullevaal stadion søndag. Kampen endte 6 1. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Kovács advarer kjepphøy Børven

Odd-talentet Torgeir Børven mener han er smartere enn Peter Kovács. - Ikke lurt å komme med slike uttalelser, kontrer ungareren.

Den ferske Belgia-proffen Peter Kovács følger fortsatt nøye med på utviklingen i gamleklubben Odd Grenland.

Onsdag kveld var han involvert da Lierse spilte 1-1 mot Anderlect. Samtidig gikk Odd på et sviende nederlag i cupsemifinalen mot Strømsgodset.

I kampene før cupnederlaget hadde imidlertid Odd Grenland klart seg fint uten sitt spissfyrtårn.

I første kamp uten Kovács på laget vant Odd 2-1 over Aalesund på hjemmebane. I helgen fulgte Dag-Eilev Fagermos menn opp med en knallsterk 3-0 seier over Stabæk i Telenor Arena.

- Den fødte målscorer
Unggutten som av Fagermo er blitt utpekt som Kovács spisserstatter, Torgeir Børven, noterte seg for scoring i begge kampene. Kovács skryter av arvtagerens talent, men mener 18-åringen fortsatt har mye igjen å lære.

- Han kommer til å bli veldig god og vil gi mye glede i Skien. Jeg tror han vil bli veldig god neste sesong. Denne sesongen bør han bruke til å tilpasse seg nivået i Tippeligaen og å jobbe med å utvikle seg videre. Det tar tid å komme inn i tempoet i Tippeligaen og det er en stor overgang fra andredivisjon. Men han kommer alltid til å score mye mål. Han har en medfødt evne til å alltid stå på rett sted til rett tid, skryter Kovács over telefonen fra Belgia.

- Smartere enn Kovács
Til tross for sin unge alder virker Børven å ha selvtilliten i orden. Etter seieren over Aalesund uttalte han at han er en smartere spillertype enn Kovács.

- Vi mister nok duellkraft både offensivt og defensivt, men vi får kanskje litt mer kontringsstyrke og smartness på topp. Litt mer hurtighet, sa Børven til TV 2 Sporten.

- Du er smartere enn Kovács?

- Ja, kanskje litt, la den selvsikre 18-åringen til.

Se intervjuet med Børven i videovinduet øverst.

Kovács advarer Børven
Kovács har fått med seg uttalelsene og de virker overhodet ikke a ha falt i smak hos ungareren i Belgia.

- Det er en annen ting som han må lære seg - hva man skal si og hva man ikke skal si. Det er ikke lurt å komme med sånne uttalelser for det slår bare tilbake på en selv. Mot Strømsgodset gjorde han det ikke like bra, påpeker Kovács.

Torgeir Børven og Peter Kovacs (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Torgeir Børven og Peter Kovacs (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)