280 Morelet krokodiller rømte fra et reservat i Mexico under flommen som orkanen Karl førte med seg. (Foto: GBRTV)
280 Morelet krokodiller rømte fra et reservat i Mexico under flommen som orkanen Karl førte med seg. (Foto: GBRTV)

280 krokodiller på rømmen etter flom i Mexico

Dyrepasserne hadde sin fulle hyre med å hente inn igjen krokodillene som hadde rømt fra et reservat i Mexico denne uken. Flom gjorde flukten mulig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lokalbefolkningen ble bedt om å holde seg unna da rundt 280 krokodiller rømte fra et reservat i La Antigua i delstaten Veracruz i Mexico onsdag.

Har fanget 100 krokodiller

Krokodillene rømte etter at orkanen Karl førte til flom i regionen forrige helg.

Ansatte ved reservatet jobbet på spreng med å innhente rømlingene, samtidig som guvernøren i delstaten gikk ut og advarte lokalbefolkningen om å forsøke å fange eller drepe krokodillene.

Ifølge biolog Jesus Manuel Cota ved Colibri-reservatet i La Antigua hadde de i løpet av onsdag klart å fange 100 av de 280 krokodillene.

Noen medier hevder at antallet rømlinger var hele 400,og ikke 280 som deltstatens guvernør hevdet.

Opptil tre meter lange

Reservatet har kalt inn eksperter fra hele landet for å hjelpe til med den vanskelige jakten.

– Vi har hyret inn personell med spesialkompetanse på krokodiller som jobber dag og natt for å at det ikke skal gå utover sikkerheten til lokalbefolkningen, sier Manual Garcia som er biolog ved reservatet.

Morelet-krokodillene skal ikke være farlige for mennesker så lenge de ikke blir plaget. Men hvor mye som skal til for at de blir irriterte, sier ikke biologene noe om. Denne typen ferskvannskrokodiller kan bli opptil tre meter lange og lever i sumpområder, innsjøer eller elver i det østlige Mexico, i Belize og Guatemala.