Kongsvingers Mame Niang (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)
Kongsvingers Mame Niang (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)

Går mot halverte spillerlønninger i KIL

Kriserammede Kongsvinger gjør alt for å unngå skifteretten. Halverte spillerlønninger neste år er en realitet dersom økonomigruppa får det som den vil.

Glåmdalen skriver at klubben jobber med tre ting: Reduksjon av lønnskostnadene, få inn frisk kapital samt øke inntektene.

- Vi gjør dette arbeidet på grunn av hjertene som banker for KIL, men vi må bruke hodene. Det betyr at vi primært må tenke klubbens videre eksistens, sier Jens Njøsen.

Han er talsmann for gruppen som har fått utvidede fullmakter av klubbens styre. Njøsen var daglig leder i klubben fram til våren 2008. Siden har både Ole Jonny Gigernes, Henrik Mohn og Jo Raabe hatt oppgaven.

Forrige fredag sa en samlet spillergruppe nei til 25 prosents kutt i lønn. Klubben må kutte utgiftene drastisk, og spillerne tvinges trolig til å ta sin del av nedskjæringene på Gjemselund.

- I en slik prosess kommer vi ikke utenom personalkostnadene. Vår oppgave og mandat er å rette opp igjen den skakk-kjørte økonomien, og vi står overfor tre alternativer; konkurs, spill i eliteserien eller 1. divisjon neste år, eller spill i 2. divisjon, påpeker Njøsen overfor Glåmdalen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2