Børsen ned for første gang på en uke

Etter en uke med oppgang gikk Oslo Børs ned 1,44 prosent onsdag. Hovedindeksen endte på 375,98 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var mediegiganten Schibsteds fall som dominerte børsen på slutten av dagen, skriver DN.no. Selskapets aksje sank til slutt med hele 8,94 prosent.

Schibsted avholdt kapitalmarkedsdag og offentliggjorde før børsåpning at selskapet har inngått en avtale om kjøp av alle aksjer i rubrikknettstedet Leboncoin, mens Spir Communication kjøper Schibsteds del av selskapet Car & Boat Media, en totalinvestering på totalt 1,1 milliarder kroner for konsernet.

Rec og Norsk Hydro var blant selskapene som dro børsen i positiv retning onsdag. Selskapene la på seg henholdsvis 1,94 og 1,09 prosent. Marine Harvest holdt seg så vidt på plussiden med en oppgang på 0,20 prosent.

På bunnen av børstabellen fikk Schibsted selskap av blant annet Royal Caribbean Cruises og Statoil. Selskapene krympet med henholdsvis 5,12 og 2,23 prosent. DnB NOR gikk 1,21 prosent i minus.

Alle de toneangivende børsene i Europa sank onsdag.

Prisen på nordsjøolje sank gjennom onsdagen og ble onsdag ettermiddag omsatt for 77,61 dollar fatet. Den amerikanske lettoljen gikk for 74,39 dollar fatet. (©NTB)