«X Factor» dommerne Elisabeth Andreassen, Klaus Sonstad, Marion Ravn og Jan Fredrik Karlsen skal sende hjem tre av fire deltakere på bootcampen. Det skjer ikke uten diskusjon og tårer.
«X Factor» dommerne Elisabeth Andreassen, Klaus Sonstad, Marion Ravn og Jan Fredrik Karlsen skal sende hjem tre av fire deltakere på bootcampen. Det skjer ikke uten diskusjon og tårer.

Nå blir det krangling og tårer

«X Factor»-dommerne må velge ut 24 av 100 deltakere som skal sendes videre.

Etter tøffe auditionrunder i Bergen, Oslo og Trondheim, møtes nå de 100 beste «X Factor»-deltakerne til nye utfordringer på en såkalt bootcamp.

Her skal dommerne eliminere bort mesteparten slik at bare 24 deltakere står igjen.

Les også: Disse deltakerne skal på bootcamp

– Nivået i år er så vanvittig bra

Etter to lange og harde dager i Nydalen i Oslo med stadig nye musikalske utfordringer, skal dommerne til slutt stå igjen med seks deltakere i hver kategori: «Jenter under 25 år», «Gutter under 25 år», «Deltakere over 25 år» og «Grupper».

– Det var utrolig spennende å få møte deltakerne igjen, og få se om de virkelig var så gode som vi følte at de var på audition. Det var på bootcamp vi virkelig fikk se hva som bodde i deltakerne. Noen skuffet, mens andre overrasket stort. Det var utrolig deilig å få bekreftet at nivået i år er så vanvittig bra, og at vi står igjen med deltakere som har alt det som trengs for å engasjere tv-seerne utover høsten, sier «X Factor»-dommer Klaus Sonstad.

Først etter at disse deltakerne er plukket ut, blir det klart hvilke dommere som får mentoransvar for hvilke deltakerkategorier. Dommerne er minst like spente som deltakerne.

Se alle auditions fra Trondheim i TV 2 Play!

Se alle auditions fra Oslo i TV 2 Play!

Se alle auditions fra Bergen i TV 2 Play!

Se «X Factor»-deltakerne på bootcamp fredag klokken 20.00 på TV 2!

Les mer om «X Factor» her!