BIL I BRANN: En bil begynte å brenne etter at menn på motorsykkel skjøt mot en turistbuss i Delhi. (Foto: Montasje)
BIL I BRANN: En bil begynte å brenne etter at menn på motorsykkel skjøt mot en turistbuss i Delhi. (Foto: Montasje)

– Sendte terrorepost via Norge

Indisk politi tror mann bak terrortrussel kan ha hacket norsk dataserver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterforskningen av en skyteepisode og en eksplosjon som søndag fant sted ved Jama-moskeen i Delhi i India viser at en terroradvarsel ble sendt i en epost via Norge, melder Hindustan Times.

Eposten som varslet om en angivelig terroraksjon ble sendt bare minutter etter at skytingen fant sted, og etterforskerne sporet opp IP-adressen trusselen ble sendt fra til Norge.

Kan ha misbrukt norsk server

Indisk politi tror at dette kan skyldes at en norsk server kan ha blitt brukt som såkalt «proxyserver», eller mellomtjener.

– De kan ha hacket seg inn på nettilgangen fra et annet sted i India, sier en anonym politikilde til avisen.

Terroraksjonen i New Dehli 19. september ses av indisk etterretning og politi som et forsøk på å skape mest mulig uro i forkant av det store idrettsarrangementet Samveldelekene, som starter 3. oktober.

Skjerpet sikkerhet

Politiet har tidligere avvist at skyteepisoden kan knyttes til terror, men har likevel skjerpet sikkerheten i den indiske hovedstaden.

Politiet i Delhi har bedt antiterrorenheten i Gujarat om bistand i etterforskningen, der tre navngitte mistenkte tilhørende «Indian Mujahideen» knyttes til aksjonen i Delhi, skrev The Times of India tirsdag.