Mats Zuccarello Aasen (Foto: TV 2)
Mats Zuccarello Aasen (Foto: TV 2)

Zuccarello får skryt av treneren

Mats Zuccarello Aasen har imponert Rangers-trener Jonathan Tortorella i sesongoppkjøringen.

Mats Zuccarello Aasen (23) er godt i gang med sesongoppkjøringen med New York Rangers.

Den ferske NHL-proffen fikk for alvor vise seg frem i Rangers' internkamp tirsdag.

Trener Jonathan Tortorella plukket ut to lag, ett med den antatte førstemålvakten Henrik Lundqvist mellom stengene og et annet med Marty Biron bakerst.

Zuccarello spilte for Birons lag og ble satt til å spille ving på løperrekke med kanadiske Erik Christensen (senter) og det russiske stortalentet Jevgeni Gratsjev.

Kampen endte med 3-1-seier til Zuccarello og co. Ifølge hockeybloggen Hockey Rants var Zuccarellos rekke den klart farligste offensivt og nordmannen markerte seg blant annet med et skudd i metallet bak Lundquist, i tillegg til flere smarte pasninger.

Rekkekameratene Christensen og Gratsjev sørget for de to første målene, mens Alexander Frolov satte inn 3-1.

Etter kampen vanket det skryt til Zuccarello fra trener Jonathan Tortorella.

- Alle kan se hvordan han takler små områder på isen. Han er veldig god på små flater og kan skjære ut og skøyte bort fra vanskelige situasjoner. Han hadde noen fantastiske pasninger i dag. Han er en som vi skal se på i oppkjøringen. Han er ving og vi kommer sikkert til å teste han på begge sider. Jeg mener at den første sesongen i NHL er veldig viktig for å se hva han kan utrette mot National Hockey League-forsvarere på mindre rinker (enn i Europa), sier Tortorella ifølge New York Daily News.

New York Rangers sesongåpner på borteis mot Buffalo Sabres, lørdag 9. oktober. Før det venter imidlertid en rekke treningskamper. Se terminliste for Rangers' treningskamper her.