eidscrop (Foto: Goran Jorganovich/TV 2)
eidscrop (Foto: Goran Jorganovich/TV 2)

Eidsiva-direktøren blir sittende

Etter en lang utredning fra konserndirektør Ola Mørkved Rinnan, avgjorde styret i Eidsiva Energi at han får fortsette i stillingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret i Eidsiva Energi holder tirsdag et ekstraordinært møte for å vurdere hvordan selskapet skal håndtere gaven på 500.000 kroner som ble gitt til Senterpartiet.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen ga Eidsiva Energi konsesjon for å drive fjernvarmeanlegg på Gjøvik to måneder etter at pengestøtten ble kjent under partiets landsstyremøte. Dette til tross for at energiselskapet Daimyo to ganger ble foretrukket av NVE.

Ordknapp

Et sentralt spørsmål på møtet var om selskapets konserndirektør Ola Mørkved Rinnan må gå av etter at Eidsiva Energi ga partiet pengestøtten som var i strid med partistøtteordningen. Styremedlemmene var ordknappe foran dagen møte i Hamar.

– Nå skal vi bare få informasjon, så jeg har ikke noen kommentar utover det, sa styremedlem Sigmund Thue til TV 2 før møtet i ettermiddag.

Fikk ny tillit

TV2 ble nekte tå filme inne i lokalet da administreremde direktør redegjorde for hvorfor Eidsiva har gitt Senterpartiet 500.000 i ulovlig partistøtte. Etter en lang utredning fra administrerende direktør Rinnan avgjorde styret at han blir sittende.

– Han overførste penger direkte til Senterpartiet, synes dere det er greit?

– Nei, det synes vi ikke. Det er helt på det rene at det er uheldig, både at Eidsivas forutsetninger for å delta i prosjektet ikke ble nedfelt skriftlig, og at disse prosjektmidlene ble overført til Senterpartiet, sier styreleder i Eidsiva Energi, Ingeborg Moen Borgerud.

– Likevel blir konsernsjefen sittende?

– Det er begått en feil, den er beklaget. Vi har vurdert dette i en større sammenheng, og som jeg nevnte er det som er viktig for Eidsiva selve prosjektet knyttet til rammebetingelsene. Så er det slik at det går an for alle, selv for en administrasjon, å gjøre feil, sier Borgerud.

Senterpartiet fikk også en pengegave av Troms Kraft på 200.000 kroner. Da støtten ble offentlig kjent i forrige uke da partiet valgte å betale pengene tilbake.

Se nyhetsreportasje (reporter Yvonne Fondenes):

459294