Erik (Erik og Kriss), Thom Hell og Lisa Stokke.  (Foto: Scanpix (alle foto))
Erik (Erik og Kriss), Thom Hell og Lisa Stokke. (Foto: Scanpix (alle foto))

Klare for kor-kamp

Se hvilke seks artister som blir korledere når «Det store korslaget» er tilbake på skjermen i januar.

I januar sparkes det igang en ny sesong av «Det store korslaget», og i dag er det klart at disse seks artistene skal lede korene:

Thom Hell - Kristiansand

Erik og Kriss - Bærum

Dag Ingebrigtsen - Trondheim

Anine Stang - Oslo

Torhild Sivertsen - Bergen

Lisa Stokke - Tromsø

- Håper på morsomme sangere

Artist og rocker Dag Ingebrigtsen forteller at han gleder seg til en forandring i hverdagen, og vet akkurat hva slags folk han ønsker seg i sitt kor.

- Jeg håper de som blir med i koret mitt er morsomme å være sammen med, fordi vi skal tilbringe mye tid sammen. Jeg håper at vi kan lære av hverandre. Og så håper jeg de er fantastisk gode til å synge, så gode at vi vinner hele Korslaget, sier Ingrebrigtsen til tv2underholdning.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Dag Ingebrigtsen. (Foto: Presse)
Dag Ingebrigtsen. (Foto: Presse)

- Viktig å mobilisere hjemme

Programleder Øyvind Mund tror årets artister er klare for å kjempe, men han mener det er vel så viktig å mobilisere folk der hjemme.

- Alle som skal være med i programmet er nok utstyrt med en stor dose konkurranseinstinkt. Men det handler kanskje enda mer om konkurranseinstinktet til alle der hjemme, som sitter i de forskjellige byene eller områdene som artistene representerer, sier Mund.

Dag Ingebrigtsen på sin side er ikke sikker på at han skal satse utelukkende på trøndernes stemmer.

- Vi skal jobbe hardt for å bli gode. Jeg tror at hvis man er god nok, så vil folk fra hele landet stemme!

Se fjorårets sanger: Her kan du se alle Korslaget-sangene igjen

Les mer om årets korledere:

Thom Hell

Thom (født 1976) er en singer-songwriter fra Kristiansand. Han har gitt ut tre plater, sist er årets «All Good Things». Han vant også to spellemannspriser i 2008; «Årets populærkomponist» og «Årets mannlige artist».

Erik og Kriss

Erik og Kriss (født 1983) er en norsk rapduo som regnes blant Norges mest populære artister innen sin sjanger. Begge er oppvokst i Bærum og slo igjennom via Internett med sangen «Bærumsgrammatikk». I ettertid har Erik og Kriss gitt ut to album; «Gull og grønne skoger» og «Verden vil bedras». Duoen er kjent for sin humor og selvironi, og er kjent for å skrive tekster som leker med myter om Bærum.

Dag Ingebrigtsen

Dag Ingebrigtsen er en trøndersk rocker som er født i 1958 og oppvokst i Trondheim. Dag slo igjennom med The Kids i 1980, med hitsangen «Forelska i Lærer’n». The Kids hadde en gjenforening i 1996 og igjen i 2007. Dag er en ekte trondheimspatriot som blant annet står bak «Rosenborgsangen».

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Torhild Sivertsen og Anine Stang.  (Foto: Stella Pictures (begge bilder))
Torhild Sivertsen og Anine Stang. (Foto: Stella Pictures (begge bilder))

Anine Stang

25 år gamle Anine Stang, fra Kjelsås i Oslo, har alltid fulgt drømmen om å bli popstjerne. Allerede som barn ble Anine lagt merke til av flere store plateselskaper. Hun flyttet til Los Angeles hvor hun bodde ett år, og jobbet med flere store produsenter og låtskrivere. 25-åringen har nå flyttet tilbake til Oslo, og har i løpet av året gitt ut et par singler, og jobber for tiden med sitt nye album.

Torhild Sivertsen

Torhild (født 1963) ble tidlig kjent som vokalist i 80-tallsbandet Tomboy (1983 – 1991). Hun har sine røtter i Askøy nær Bergen. I 2007 var Torhild med i Grand Prix Norge. Hun har også vært med på showet «Ladies night», som har vært satt opp på Chat Noir og Edderkoppen i Oslo.

Lisa Stokke

Lisa (født 1975) er en norsk skuespiller og sanger fra Tromsø. Hun er mest kjent for hovedrollen hun gjorde i «Mamma Mia» på West End i London – hvor hun i løpet av et år gjorde rundt 400 forestillinger. I 2010 var hun med i TV-dokumentaren «Lisa Goes To Hollywood», som portretterer hennes jakt på en rolle i Hollywood.