Espen 'Shampo' Knutsen (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)
Espen "Shampo" Knutsen (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)

«Shampo» krever millionerstatning

Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen og barndomskameraten Jørn Solbakken krever ti millioner i erstatning etter at et boligprosjekt i 2007 ble et pengesluk.

Knutsen og Solbakken spyttet til sammen i 7 millioner kroner i et boligprosjekt i Nittedal. 36 leiligheter på mellom 47 og 93 kvadratmeter skulle gi en fortjeneste på mellom 20 og 30 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Pengene skulle fordeles mellom Knutsen, Solbakken, tidligere eier og styreleder i VIF Hockey Terje Andreassen som var initiativtaker og VIF Hockey.

Men de 7 millionene forsvant raskt ut av morselskapet Stonehenge Invest, der malermester og tidligere VIF-investor Harald Askautrud var eneeier og styreleder.

Ifølge Finansavisen gikk pengene til datteren til Andreassen, eller til forretningsforbindelsene hans og andre i Vålerenga-systemet. Andreassens advokat, Kristian Huser, mener klienten hadde krav på pengene.

- Ikke mye å rope bedrageri og underslag om, sier han før han legger til at den beste løsningen hadde vært om pengene var blitt overført fra Andreassens egen lomme, ikke via Stonehenge Invest. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2