Skal ha fraktet død mann 15 mil i bil

Tre personer er siktet for falsk forklaring etter en mann ble funnet død i Lakselv lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ettermiddag fikk politiet melding om at en mann var funnet død i Kunes.

Ifølge avisen Sagat skal 30-åringen ha blitt fraktet til Kunes fra Lakselv i bil, en strekning på 15 mil, før politiet ble varslet om dødsfallet.

Ikke tilknyttet dødsfallet

De tre personene som kjørte i bilen er nå siktet for falsk forklaring, melder politiet.

– Dette gjelder forhold som ikke direkte kan tilknyttes selve dødsfallet. Det vil nå bli foretatt nye avhør av de siktede, skriver politiet i en pressemelding.

Ønsker ikke advokat

Politiet i Øst-Finnmark har overtatt etterforskningen i saken. Påtaleleder Katrine Hætta opplyser overfor TV 2 at de siktede så langt ikke har ønsket bistandsadvokat.

– De skal avhøres et sted i Øst-FInnmark i løpet av dagen. Vi kan på nåværende tidspunkt ikke kommentere saken ytterligere av hensyn til etterforskningen, sier Hætta til TV 2 Nyhetene.

Ingen god forklaring

– Vi setter spørsmål ved hvorfor det ble gjort på denne måten. De involverte hadde ingen god forklaring på hvorfor det ble gjennomført på denne måten, annet enn at de sa at det var kortere å kjøre til Lakselv enn til Kjøllefjord, for å komme til legesenter, forteller politibetjent Idar Liland til Sagat.

Han kan verken bekrefte eller avkrefte noe om dødsårsaken. 30-åringen vil bli obdusert, og lensmannskontoret vil stå for videre etterforskning i saken.