Ni soldater drept i helikopterstyrt

Ifølge Nato styrtet helikopteret sør i Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ni soldater fra de Nato-ledede styrkene i Afghanistan omkom i en helikopterstyrt i det sørlige Afghanistan. Ytterligere to soldater pluss en afghansk soldat og en amerikansk sivil ble skadd i krasjen tirsdag morgen. Det er ikke meldt hvor i landsdelen ulykken skjedde. De omkomne soldatenes identitet er ikke offentliggjort.

Nato-kilder opplyser at det er satt i gang etterforskning av det som omtales som en ulykke. Ifølge forsvarsalliansen skal det ikke være meldt om fientlig aktivitet i området, men Taliban hevder at de skjøt ned helikopteret. Noe Taliban ofte gjør i forbindelse med at de internasjonale styrkene opplever tap i forbindelse med ulykker, ifølge nyhetsbyrået AP.

Helikopteret skal ifølge en anonym kilde i Nato ha styrtet i Zabul-provinsen sør i Afghanistan - et område med ufremkommelig terreng og få veier. Helikoptre blir derfor brukt til å frakte soldater og materiell i de pågående operasjonene i området hvor de internasjonale Nato-ledede styrkene har økt presset mot Taliban-opprørere.

Helikopterstyrten er den verste for de internasjonale styrkene på over fire år. De aller fleste av helikopterstyrtene i Afghanistan har vært ulykker. Den forrige skjedde i august da et kanadisk Chinook styrtet og ni soldater ble skadd.