Miljöpartiet: - Reinfeldt må snakke med alle de rødgrønne

Det svenske Miljöpartiet gjorde det klart at de ikke kommer til å opptre som et støtteparti for den borgerlige alliansen hvis den skal regjere i mindretall. - Alle de rødgrønne må bli hørt, sa partiet på en pressekonferanse mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi i Miljöpartiet har gjort et sterkt og godt valg. Nå vil vi markere klart og tydelig hvordan vi ser på den politiske og den parlamentariske situasjonen, sa en av partiets ledere og talsmenn, Peter Eriksson mandag.

Sammen med partiets andre leder, Maria Wetterstrand, understreket han at det endelige valgresultatet fortsatt ikke er 100 prosent klart, og at alliansen fortsatt kan få flertall når alle utregningene er gjort.

- Men om den parlamentariske situasjonen fortsatt er like uklar når valgresultatet er klart på onsdag, må Fredrik Reinfeldt ta kontakt med alle de rødgrønne og ikke bare Miljöpartiet, sa Eriksson.

Eriksson understreket at det ville være merkelig om ikke det største partiet i Riksdagen, nemlig Socialdemokraterna, skulle bli hørt. Han viste til at statsministeren allerede har sagt at alliansen kommer til å fortsette i regjering, men at partiet han har annonsert at de borgerlige vil ta kontakt med når resultatet er helt klart, er Miljöpartiet.

- Ansvaret ligger på sju partier, og derfor burde en bred diskusjon tas. Vi foreslår at Fredrik Reinfeldt tar kontakt, sa Wetterstrand. (©NTB)