ÅPNER FOR SAMTALER: Miljöpartiet åpner for samtaler med de borgerlige etter først å ha avvist samarbeid. Her er Peter Eriksson og Maria Wetterstrand, Miljöpartiet utenfor  TV4. (Foto: Andersson, Sören/SCANPIX)
ÅPNER FOR SAMTALER: Miljöpartiet åpner for samtaler med de borgerlige etter først å ha avvist samarbeid. Her er Peter Eriksson og Maria Wetterstrand, Miljöpartiet utenfor TV4. (Foto: Andersson, Sören/SCANPIX)

Miljöpartiet åpner for å snakke med de borgerlige

Miljöpartiet åpner for å snakke med den borgerlige alliansen om et mulig samarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi må jo kunne snakke med hverandre etter et valgresultat som er uklart, sier Peter Eriksson, en av partiets to ledere, til Sveriges Radio.

– Men det er rimelig at man venter med sånt til valgresultatet er klart. Det kan jo fortsatt endre seg i en viss utstrekning ut ifra de stemmene som skal telles på onsdag, fortsetter han.

Han sier han er urolig over at Moderaternas leder Fredrik Reinfeldt har gitt uttrykk for at han vil beholde regjeringsmakten, til tross for at den borgerlige alliansen mistet flertallet i Riksdagen.

– Jeg tror de undervurderer problemene i situasjonen. Men vi får se hva han har å si, sier Eriksson.

Han innrømmer imidlertid at det kan være vanskelig å skifte side, i og med at partiet gikk til valg med et løfte om samarbeid med Socialdemokraterna og Vänsterpartiet. (©NTB)