FIRE DØDE FUNNET: Politiet fant fire døde mennesker i en buss på Ekeberg i Oslo mandag formiddag. (Foto: Bjørn Roger Brevik/TV 2)
FIRE DØDE FUNNET: Politiet fant fire døde mennesker i en buss på Ekeberg i Oslo mandag formiddag. (Foto: Bjørn Roger Brevik/TV 2)

Fire funnet omkommet i buss i Oslo

Brannvesenet fant ikke spor etter gasslekkasje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire personer er funnet omkommet i en buss på Ekeberg camping i Oslo.

Politiet har undersøkt om en gasslekkasje kan være årsaken til dødsfallene, og brannvesenet har vært på stedet for å foreta gassmålinger i, og rundt bussen.

– Det har vært en formentlig ulykke, med fire omkomne. Rettsmedisiner og kriminalteknikere er på stedet. Saken blir etterforsket av volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, sier utrykningsleder Morten Wik ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Ifølge Demokraten skal de omkomne være en familie fra Fredrikstad, men dette ville ikke Wik bekrefte da han møtte de fremmøtte journalistene ved politisperringen mandag etter lunsj.

– Fant ikke gass

Ifølge brannvesenet ble det ikke funnet spor av gass i bussen, men det kan likevel ikke utelukkes at en lekkasje kan ha funnet sted.

– Vi har gjort målinger inne i campingbussen, i forhold til gass, både kullos og propan, men fikk ingen utslag på måleapparatene våre, sier brigadesjef Jarle Gustavsen i Oslo brann- og redningsetat til TV 2

– Bussen norskregistrert

Minibussen, som er innredet som en campingbil, står parkert i en parkeringslomme ved avkjøringen til Ekeberg camping, og den skal ifølge politiet være norskregistrert.

Politiet fikk melding om at bilen var funnet hensatt klokka 10.40 mandag formiddag, og sendte en patrulje for å undersøke minibussen.

– Patruljen tok seg inn i bussen og fant flere omkomne personer. Til sammen er nå fire personer funnet døde. Politiet har sperret av området rundt bussen, og kriminalteknikere er på vei, heter det i en pressemelding fra Oslo politidistrikt.

Politiet har sperret av et stort område på Ekebergsletta, der bussen ble funnet.

Se intervju med politiets uttrykningsleder:

458934