Oslo Børs svakt opp

Hovedindeksen på Oslo Børs steg mandag med 0,68 prosent til 378,36 poeng. Etter stort sett å ha ligget i minus hele dagen, førte en sluttspurt til at børsen så vidt bikket over til positive sluttall.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Indeksen gikk tydelig opp fra start, men sank så mesteparten av dagen før den steg igjen den siste halvannen timen av børsdagen.

Blant vinnerne mandag finner vi Songa Offshore, hvis aksje endte opp 2,8 prosent etter at selskapet ifølge E24 har inngått en avtale med PetroSaudi Oil Services om å selge et skip for 1,59 milliarder dollar.

Også Schibsted (opp 2,68 prosent) og Royal Caribbean Cruises (opp 2,58 prosent) hadde en god dag på børsen.

I den andre enden finner vi seismikkselskapet TGS-NOPEC som gikk ned med 1,47 prosent, og Frontline, som noterte seg for en minus på 0,85 prosent.

Av de større selskapene på børsen, gikk Telenor opp med 1,86 prosent, Yara International med 1,24 prosent og Norsk Hydro med 1,26 prosent.

Aker Solutions var også i vinden etter å ha landet en kontrakt verdt 900 millioner kroner. Aksjen til Røkke-selskapet steg kraftig på formiddagen, men stabiliserte seg noenlunde med 0,64 prosents oppgang.

Ett fat nordsjøolje gikk mandag for 79,34 dollar, en oppgang på 1,82 prosent, mens den amerikanske lettoljen ble omsatt for 76,28 dollar, opp 2,13 prosent. (©NTB)