snåsamannen
snåsamannen

Snåsamannen: – Jeg føler sorgen over at jeg har sviktet familien min

Snåsamannen er aktuell med boka «Den gode kraften». En bok om mennesker som har betydd mye, samt om «Snåsamannens» liv.

– Jeg oppdaget at jeg var annereledes allerede som liten guttunge. Jeg var veldig interessert i andre som var syke, og som trengte hjelp. Det er jo litt uvanlig for en gutt på den alderen, sier Joralf Gjerstad, alias «Snåsamannen».

«Den gode kraften»

I helgen har Snåsamannen vært aktuel under Oslos bokfestival. Han er ute med boka «Den gode kraften», som inneholder historier om mennesker som har betydd mye for han, samt om hans liv som «Snåsamannen».

Joralf Gjerstad har hjulpet over 50 000 mennesker gjennom livet sitt, med sine evner.

– En sommerdag hadde jeg 36 besøkende i løpet av en dag, sier Joralf til God morgen Norge i dag.

Sviktet familien

– Ingen forstår hvilket stort menneske jeg var gift med. Signe betydde veldig mye for meg, hun betyr mye for meg i dag, sier Joralf. Jeg kunne være vrang og lei, men hun oppmuntret meg, sier Joralf Gjerstad.

Det må jo ha vært krevende med alle som kom til dere for å få hjelp. Dere hadde jo barn også, ikke sant?

– Ja når du snakker om det føler jeg sorgen over at jeg har sviktet familien min. Sviktet Signe og barna, sier Snåsamannen

Jeg kunne ha vært som en vanlig mann og jobbet for hjemmet mitt. Gitt glede til de som skulle ha glede. Men jeg var unnskyldt, for jeg hadde så mye oppmerksomhet mot de som var syke og trengte hjelp.

Vi synes det er godt å ha en far som vi minnes for at han hjelper folk, sa barna mine, sier Joralf. De satt jo på verandaen og så folk som kom halt inn og som gikk uten stav ut igjen. De syntes det var godt at jeg kunne fullføre en sånn ting, forteller han videre.

Pensjonisttiden

Nå, i en alder av 84 år, har Snåsamannen trukket seg tilbake.

Har du fått fred nå?

– Jeg har hatt fred hele tiden, jeg har aldri følt at jeg ikke har fått fred. Når jeg har gjort min gjerning for det gode, så har freden og lykka kommet, sier han. Det er det som har ført til at jeg er her i dag.

– Om folk tviler, så spiller ikke det noen rolle. Jeg har gjort min gjerning til gangs for folket, og da er jeg fornøyd, sier Snåsamannen.

Nå nyter han livet hjemme sammen med kona Signe, som han har vært gift med i 56 år.

– Vi drar på noen turer Signe og jeg. Hun er veldig flink til å kjøre bil, og jeg er veldig flink til å sitte på, forteller Joralf. Vi ser oss om i landet, og koser oss.