Norge gir nesten 300 millioner ekstra til Pakistan

Norske myndigheter kunngjorde søndag at støtten til flomofrene i Pakistan skal økes med nesten 300 millioner kroner. Pengene skal gå via FN, Røde Kors og hjelpeorganisasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge har fra før gitt 115 millioner kroner i nødhjelp etter flomkatastrofen i Pakistan. Søndag kunngjorde myndighetene at støtten til flomofrene økes til 400 millioner kroner.

– Situasjonen er fremdeles svært kritisk for ni millioner mennesker. Vi må vise vår solidaritet med flomofrene. Den norske regjering øker derfor nødhjelpen til Pakistan, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Pengene blir fordelt til FNs humanitære organisasjoner, Røde Kors og hjelpeorganisasjoner.

Økningen kommer etter at FN har bedt om mer hjelp til flomofrene. Ifølge FN er det behov for 12 milliarder kroner det første året etter flommen. Rundt 20 millioner mennesker er blitt berørt av flommen og over 1,8 million hus er blitt helt eller delvis ødelagt.

– Flommen i Pakistan er en av de største naturkatastrofene verden har sett i nyere tid. Ekstremværet har drevet millioner på flukt. En av ti er direkte eller indirekte rammet. Naturens herjinger har lagt jordbruket øde og satt landet mange år tilbake, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV).

Det flomrammede området i Pakistan er større enn hele England. (©NTB)