Fabian Cancellara (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
Fabian Cancellara (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

Cancellara ferdig i Saxo Bank

- Fabian er ikke på vårt lag neste år, sier Bjarne Riis.

Fabian Cancellara brøt Vuelta a España i går og fikk refs av ledelsen i Saxo Bank. Lørdag ettermiddag melder dansk TV 2 at sveitseren ikke blir å finne på Bjarne Riis' lag i 2011.

- Det jeg kan si er at Fabian og jeg har blitt enige om en avtale som gjør at han kan bli løst fra kontrakten. Det vil si at han ikke kjører for vårt lag neste år, sier Bjarne Riis til dansk TV 2.

- Fabian kan ikke erstattes
Spekulasjonene rundt Fabian Cancelleras fremtid i Saxo Bank har pågått lenge. Verdens beste tempo- og klassikerrytter skrev på sin egen hjemmeside i slutten av august at han var åpen for lagbytte, til tross for at han hadde ett år igjen av kontrakten med Saxo Bank. Bjarne Riis har hele tiden sagt at Fabian Cancellara skal kjøre for det danske laget også i 2011. Inntil i dag.

- Fabian kan ikke ersattes. Sånn er det, men man må ha vilje og lyst til å kjøre på vårt lag, forklarer Bjarne Riis som sier han ikke vet hvor Cancellara skal kjøre neste sesong.

- Det er Fabian selv som må fortelle hvor hans fremtid ligger, sier Riis.

Fra Cancellara til Contador
Etter at det ble klart at brødrene Schleck fra neste sesong går til nystartet sykkellag med base i hjemlandet Luxembourg, og Bjarne Riis bekreftet at han hadde skrevet kontrakt med Tour de France-vinner Alberto Contador, har flere og flere av dagens Saxo Bank-ryttere flagget at de er på vei bort fra laget. Med Fabian Cancellara mister Bjarne Riis en rytter som har vært Saxo Banks største garantist for triumfer siden Riis hentet 29-åringen fra Fassa Bortolo før 2006-sesongen. På fem sesonger i CSC og Saxo Bank står Fabian Cancellara med 39 seire. Bare i år har "Spartacus" vunnet store klassikerritt som Flandern rundt og Paris-Roubaix samt to tempoetapper i sommerens Tour de France.

- Håpet på en mer elegant avslutning
Likevel bekrefter Bjarne Riis overfor dansk TV 2 at han er skuffet over Fabian Cancellara og måten de nå skiller lag.

- Vi hadde håpet på en mer elegant avslutning. Det eneste jeg kunne ønske var at han hadde vist større respekt overfor sine lagkamerater og våre sponsorer, sier Bjarne Riis med hentydning til fredagens Cancellara-exit fra Vuelta a España.

Les også: Cancellara stakk fra Vueltaen og forklarte seg på Twitter

Tøff Vuelta for Saxo Bank
Bjarne Riis' lag har ikke vært noen suksess i Vuelta a España som avsluttes søndag. Sammenlagtseier til Fränk Schleck var det store målet. Det gikk i praksis i vasken da lillebror Andy Schleck og Stuart O'Grady ble sendt hjem av sin egen sjef, Bjarne Riis, etter en lang natt på byen midt under rittet.

Les også: Riis kaller O'Grady for en løgner

På onsdagens tempoetappe var Fabian Cancellara den store favoritten til å vinne, men måtte se seg slått av både Peter Velits og Denis Mentsjov. Fränk Schleck skulle angripe på lørdagens avgjørende etappe opp til Bola del Mundo, men det ble med et forsiktig forsøk fem kilometer før mål. Schleck klarte heller ikke å klatre opp fra sin femteplass sammenlagt. Hvis ikke en Saxo Bank-rytter vinner avslutningsetappen i Madrid søndag vil årets Vuelta være en total fiasko for Bjarne Riis og hans mannskap.