Aamodtkjus
Aamodtkjus

Setter barna høyest

Aamodt og Kjus prioriterer familielivet.

Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus elsker å konkurrere, og i deres nye TV-program «Hvem kan slå Aamodt og Kjus» konkurrere de sammen mot kjente menneske.

Men etter at de to slalomstjernene la opp, har de fått helt andre prioriteringer i livet, nemlig barna.

Se reportasjen med Aamodt og Kjus i videovinduet øverst i saken.

Stas å bli far

Det begynner å bli en stund siden de var aktive alpinister, og i likhet med andre idrettstjerner merket også de at det var tøft å legge opp.

– Første året etter jeg la opp var jeg veldig rolig. Litt mye sofatid og potetgull, og da ble jeg giddalaus og litt deppa. Jeg følte at jeg måtte trene litt hver dag for å få energi til barna og familien, sier Aamodt til «God Kveld Norge».

Men nå er det barna som opptar tiden til de to programlederne. Lasse Kjus ble nemlig far for første gang tidligere i år.

– Det er utrolig stas å få en liten en. Jeg er relativt gammel, og kom sent i gang med å få barn. Jeg lurer på om det er mer stas når man er ganske gammel. Man må ikke realiserer seg selv så mye lenger, det er deilig å slippe å tenke på seg selv, og heller begynne å tenke på et annet lite vesen, sier Kjus.

Tobarnsfar Kjetil André, er også enig i at barna kommer først i livet hans.

– Det viktigste for meg er at jeg har tid til barna mine, og akkurat nå har jeg egentlig pappaperm, så jeg flyr frem og tilbake til kona mi for å få ammepauser, sier Aamodt.

Setter ikke krav

Selv om begge to er født med et konkurranseinstinkt uten om det vanlige har de to ingen ambisjoner om at barna deres må følge i deres fotspor og bli toppidrettsutøvere.

– Det er en forskjell på å ha ambisjoner på barnas vegne og på å stille krav på at barna skal oppføre seg skikkelig og gjennomføre ting skikkelig. Det er to helt forskjellige ting.

Da blir det resultatfokus, og ikke gjennomføringsfokus, sier Kjus, før Aamodt avbryter:

– Du har lest Jesper Juul du, og sikter til den danske familieterapeuten og forfatteren.