Ulving_1024 (Foto: Privat)
Ulving_1024 (Foto: Privat)

Millionærektepar brutalt ranet hjemme

Ektemannen skadet da fire ranere tok seg inn i parets hjem i Tønsberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet ber om tips etter at et ektepar på Solvang i Tønsberg ble brutalt ranet i sitt eget hjem natt til lørdag. Ekteparet ble tapet fast og mannen fikk mindre fysiske skader under ranet. I en pressemelding fra Vestfold politidistrikt opplyses det at det så langt ikke er klart hva som er tatt fra huset.

Krevde to millioner kroner

Politiet har så langt ikke pågrepet noen for ranet som ble meldt like før klokken 02 natt til lørdag.

Det er innledet etterforskning og det fornærmede ekteparet ble i natt avhørt. Politiet ber folk i området om å melde fra hvis de har gjort observasjoner av personer og biler som kan være relevante i forhold til saken. Ranerne krevde 2 millioner kroner.

– Vi lå og sov i andre etasje da en mann med finlandshette og pistol klatret inn gjennom vinduet. Han slo meg hardt med pistolen i hodet og stripset hendene til meg og min kone, sier Ulving til VG Nett.

Fire menn

Like etterpå kom det ytterligere fire personer inn hoveddøren. De fire mennene hadde med seg en person som skal ha vært vitne til at mennene klatret over gjerdet til Ulvings eiendom. Ranerne bandt ekteparet og den utenforstående tredjepersonen sammen.

Politiadvokat Hanne Solheim ønsker ikke å kommentere detaljene rundt ranet, av frykt for å hindre en eventuell oppklaring.

Truet med å kappe tær og fingre

– De mente at jeg hadde en safe med 2 millioner kroner i kontanter, og de truet oss med pistol, hagle og avbitertang for å få oss til å fortelle hvor denne safen var. Men jeg har ingen safe, og heller ikke 2 millioner kroner i kontanter, sier Ulving.

Avbitertangen skulle ranerne bruke til å kappe av tær og fingre hvis ekteparet ikke snakket, og ranerne truet med å skjære over strupen på Ulving. Etter to timer forsvant ranerne. De tok med seg det de fant av smykker og andre verdisaker.

To eller tre av ranerne snakket godt norsk, men alle hadde gebrokken uttale, ifølge Ulving, som beskriver ranet som et kommandoran.

(TV 2/NTB)