Jarstein (Foto: Frode Olsen, © Frode Olsen)
Jarstein (Foto: Frode Olsen, © Frode Olsen)
Jarstein redning
Jarstein redning

Haugesund planlegger stadionutbyggelse

Ledelsen i FK Haugesund mener bristepunktet er nådd.

FK Haugesund spiller på en stadion som knapt holder Tippeliga-standard. Overraskelseslaget har nå gjort det så godt at klubbledelsen ser seg nødt til å forbedre anlegget. - Skal vi være med på dette sirkuset er vi nødt til å bygge ny stadion, sier stryeleder Leif Helge Kaldheim til TV 2 Sporten. Denne uken fikk klubben besøk av rådmann Odd Henry Dahle, og han hadde gode nyheter. - Vi er veldig stolte over det som skjer i Haugesund. Jeg tror hele bystyret ser nødvendigheten av et nytt stadion til FK Haugesund, sier Dahle.

Fremdeles små hindringer

Rådmannen påpeker at det finnes et par hinder før en godkjennelse kan gis. - Vi har en aktiv friidrettsgruppe som også holder til på området. Til dem har vi prosjektert et nytt anlegg i et området som kalles Haraldsvangen. Det området ligger tett til våtmarksområder hvor en del verneverdige fugler holder til. Nå er det ute en høring av planene, og det blir til slutt opp til fylkesmannen å ta den endelige avgjørelsen, sier Dahle.

Jarstein (Foto: Frode Olsen, © Frode Olsen)
Jarstein (Foto: Frode Olsen, © Frode Olsen)

Neglebiting i Haugesund

I FK Haugesund bites det negler i påvente av høringsresultatene og fylkesmannens tanker om stadionprosjektet for friidretten. - Den endelig beskjeden får når bystyret skal avgjøre utfallet den 8. desember. Ut fra foreløpige uttalelser er vi optimistiske med tanke på utfallet. Vi er inneforstått med at friidretten også må ha skikkelige forhold i fylket. For oss vil det være uaktuelt å bygge ny bane med løpebaner rundt. Derfor står og faller planene på at fylkesmannen godkjenner at friidretten får ny bane på Haraldsvangen, sier styreleder i Haugesund, Leif Helge Kaldheim.

Se innslaget i videovinduet øverst.