NY NAV SJEF: Joakim Lystad tar over ledelsen i Nav etter Tor Saglie. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
NY NAV SJEF: Joakim Lystad tar over ledelsen i Nav etter Tor Saglie. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Joakim Lystad ny Nav-direktør

Går fra Mattilsynet til Nav.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lystad ble presentert av arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) på en pressekonferanse fredag.

Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for Mattilsynet, en jobb han har hatt siden 2002. Lystad har hatt ansvaret for å bygge opp Mattilsynet, som var en sammenslåing av Statens næringsmiddeltilsyn, Fiskeridirektoratets sjømatkontroll, Statens dyrehelsetilsyn, Statens landbrukstilsyn og 89 kommunale næringsmiddeltilsyn.

Lystad er utdannet cand. agric ved tidligere Norges landbrukshøgskole. Han har bakgrunn som underdirektør i Miljøverndepartementet og Beredskaps- og kontrollavdelingen i Statens forurensingstilsyn.

Saglie ferdig

Tor Saglie (61) har vært Nav-direktør siden etaten ble opprettet i 2006, men varslet i vår at han ikke fortsetter i stillingen etter at åremålsperioden hans går ut sommeren 2011.

Ved utløpet av søknadsfristen hadde fire personer søkt stillingen som ny Nav-direktør, men departementet har åpnet for å ta imot søknader etter fristens utløp 1. august.

– Å være arbeids- og velferdsdirektør er en av de mest krevende lederstillingene vi har i Norge. Jeg er svært opptatt av at vi skal få den absolutt beste kandidaten til denne jobben, sa arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) til NTB i juni. (©NTB)

458168