trappen i den kjente Park Guell. (Foto: Colourbox                )
trappen i den kjente Park Guell. (Foto: Colourbox )
Shopping i Barcelona (Foto: Sean Locke/ iStockphoto)
Shopping i Barcelona (Foto: Sean Locke/ iStockphoto)

Dette bør du få med deg hvis du skal til Barcelona

Ti på topp i Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona er en strålende middelhavspærle som kan friste med både strand -og storbyferie. Byen er velsignet med varme, krystallklart vann og lange sandstrender. For den som ønsker storbyferie har Barcelona alt man kan ønske seg av shopping, små restauranter, trange små gater og små livlige torg.

Sagrada Familia

Sagrada Familia (Foto: Wikimedia)
Sagrada Familia (Foto: Wikimedia)
Denne kirken er et symbol på byen og er et must hvis man skal besøke byen. Kirken er en arv etter modernista-arkitekturen og er Gaudis overjordiske hovedverk. Kirken er fremdeles under oppbygging og åtte av de tolv planlagte spirene som foreløpig er reist markerer seg skarpt i Barcelonas skyline.

Les også: Dette bør du få med deg i New York

La Rambla

Dette er Barcelonas navle. Denne kilometerlange gågaten skjærer tvers gjennom den gamle delen av byen, fra Placa de Catalunya ned til det glitrende Middelhavet. Gaten er som regel fylt av et folkehav så her kan det lønne seg å ha god tid og være tålmodig.

Barcelonas katedral

Denne gotiske katedralen dominerer sentrum av den gamle bydelen med sin himmelstrebene og detaljrike fasade. Den ble bygget å ruinene av en romersk katedral og ble ferdigstilt i 1459. Borggårdens elegante buegang prydes palmer og hvite gjess som vandrer rundt.

Les også: Se de fire beste bassengene i verden

Parc de la Ciutadella

Denne store oasen ligger midt i sentrum av Barcelona og er byens største park med et nettverk av hyggelige gangveier. I denne parken kan du besøke en zoo, to museer og en overdådig

Barcelonas katedral. (Foto: Colourbox)
Barcelonas katedral. (Foto: Colourbox)
modernista-fontene.

Museu Nacional d`Art de Catalunya

Det staselige Palau Nacional huser Meseu Nacional d`Art Catalunya som har en av verdens største samlinger av romansk kunst. Arbeidene som stilles ut her ble redder ut av kirker rundt Catalonia på 1920-tallet.

La Pedrera

Denne Modernista-perlen er et typisk Gaudi-bygg og ser ut som det vokser rett opp fra fortauet. Den bølgende fasaden med vridde balkonger i smijern virker nesten levende. På taket står mosaikkskorsteiner som riddere på vakt.

Les også: Denne byen vil flest nordmenn besøke

Fundacio Joan Miro

Museet er en uforliknelig blanding av kunst og arkitektur hvor utstillingen med arbeider av Joan Miro som er en av Catalonias største kunstnere fra 1900-tallet bader i naturlig lys. Her utstilles malerier, skulpturer, tegninger og tekstiler som representerer hans 60 produktive år som kunstner.

Museu Picasso

Museet er viet til 1900-tallets mest verdsatte kunstner og er fullt av kunstskatter. Her kan du se Picassos vei til berømmelse med et omfattende utvalg av hans tidlige arbeider. Samlingen

La Rambla (Foto: Wikimedia)
La Rambla (Foto: Wikimedia)
omfatter blant annet en rekke portretter malt i 13-årsalderen.

Palau de la Musica Catalana

Palasset er et av Barcelonas fineste eksempler på modernista-bygninger. Fasaden er omgitt av mosaikksøylerog mursteinarkader. Det settes opp mer enn 300 konserter og danseforestillinger her hvert år.

Les også: Slik opplever du Madrid - Livet som det burde vært

Museu d`Art Contemporani og Centre de Cultura Contemporania

Dette er Barcelonas museum for samtidskunst og et moderne kultursenter. Det stilfulle bygget ligger i bydelen El Raval og står i sterk kontrast med område rundt og har siden 1995 vært et midtpunkt for det moderne Barcelona. MACBAs permanente utstillingomfatter en rekke store spanske og internasjonale samtidskunstnere.

Sjekk oppdaterte flytider live her