Navarsete vil drille partiapparatet i etikk

Senterparti-leder Liv Signe Navarsete tar ansvaret for rotet rundt pengegavene til partiet. Hun varsler nytt etisk regelverk og drilling av tillitsvalgte på alle nivåer for å unngå lignende flauser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Navarsete ble møtt med stående applaus da hun entret landsstyremøtet på Lillestrøm fredag med en hær av fotografer og journalister på slep. Hun kvitterte med å rose partiorganisasjonen for alle den støtten hun har fått de siste ukene.

- Ingen trodde regjeringsdeltakelse skulle bli noen dans på roser, men det vi har opplevd siden i sommer, har vært en storm. Derfor varmer det helt utrolig å få SMS-er fra Finnmark i nord til Lindesnes i sør med oppfordring om å «stau pau» og det på sognemål, sa en rørt partileder.

Hun vet heller ikke nøyaktig hva pengene er blitt brukt til, om de gikk rett til prosjektet om fornybar energi, eller om de også inngikk i finansieringen av valgkampen i 2009.

- Det var en prosjektgruppe som håndterte dette. Prosjektet i seg selv var glimrende, Sp er en pådriver for fornybar kraft. Det er pengestøtten som er problemet. Den ble registret som pengegaver og gikk rett inn i det totale partiregnskapet. Det ble ikke ført separat regnskap, og det er derfor umulig å si om noe gikk til valgkampen, sier Navarsete. (©NTB)