Frikjent for å ha gitt 15-åring juling

En 26-åring er i Moss tingrett frikjent etter at han sammen med et familiemedlem ga en 15-åring juling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begrunnelsen var at 15-åringen skal ha mobbet 26-åringens lillebror. Familiemedlemmet fikk 60 dagers betinget fengsel, melder NRK.

– Slo og sparket

I august i fjor skal 26-åringen sammen med et annet familiemedlem ha slått og sparket en 15 år gammel gutt i ansiktet i Moss. 15-åringen ble slått fem til ti ganger i ansiktet med flat hånd. Han krøp sammen, holdt seg for ansiktet og gråt, men 26-åringen reiste ham opp og fortsatte å slå, ifølge dommen.

Bakgrunnen for angrepet skal ha vært at 26-åringens lillebror ved gjentatte anledninger har vært utsatt for både fysisk og verbal mobbing og trakassering. En guttegjeng har stått bak, og 15-åringen skal ha vært en lederskikkelse i gjengen.

– Angrer ikke

– Vi har prøvd å gjøre alt ordentlig ved å gå til politiet, snakke med skolen og foreldre, men ingen ting har hjulpet. Når saker bare blir henlagt så føler man seg så maktesløs og lurer på hva man skal gjøre, sier storebroren til NRK.

Familiemedlemmet til 26-åringen ble i tingretten dømt for å ha skadet den 15 år gamle gutten. Et slag med slåsshanske gjorde at han måtte sy tre sting, men her fant dommeren så mange formildende omstendigheter at mannen slipper å sone de 60 dagene. Storebroren sier at både han og det andre familiemedlemmet hadde forberedt seg på straff, men at han i ettertid ikke har angret på angrepet. (©NTB)