Flere Sp-topper sier de ikke visste om pengene

Senterpartiets tidligere partitopp Odd Roger Enoksen og leder i Hedmark Sp, Arnfinn Nergård, sier de ikke kjente til pengeoverføringene fra Eidsiva Energi og Troms Kraft til Senterpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed er ikke Riis-Johansen alene når han hevder han ikke visste om pengeoverføringene, skriver Aftenposten.

– Jeg var ikke orientert om avtalen før den kom fram i media, sier Nergård.

Nergård er styreleder i Hedmark Fylkeskraft AS, som er største eier i Eidsiva Energi. Han sier saken ble håndtert av Sp sentralt og at han ikke har deltatt i håndteringen av den.

Sp behandlet saken på et landsstyremøte i april. Nergård sier at han nå er blitt informert om at avtalen sto nevnt i en fotnote i budsjettpapirene, og at han ikke hadde lest dette godt nok.

Tidligere olje- og energiminister Odd Roger Enoksen ble tidligere i år valgt til styreleder i Troms Energi. Men han var ikke i styret da energiselskapet bestemte seg for å gi partistøtte til Sp. Han var riktignok styreleder da olje- og energiminister Terje Riis-Johansen senere valgte å gi Troms Energi medhold i saker som var viktige for kraftselskapet.

Enoksen mener likevel at det ikke er grunn til å stille spørsmål ved hans posisjon i saken

Eidsiva Energi ga 500.000 kroner til Sp, mens Troms Kraft ga 200.000 kroner til partiet. Generalsekretær Guro Slettemark i Transparency International Norge mener pengegavene til Sp ligner mer og mer på korrupsjon. (©NTB)