Sundgot Lillestrøm (Foto: Josefsen, Jon Michael/SCANPIX)
Sundgot Lillestrøm (Foto: Josefsen, Jon Michael/SCANPIX)

Klubblegenden Sundgots lønn halveres

Arild Sundgot knuser alle rekorder i Lillestrøm - men må likevel kraftig ned i lønn.

Fra før er han tidenes toppscorer i Lillestrøm. Mandag blir Arild Sundgot også tidenes mestspillende i klubben når han får sin 307. Tippeliga-kamp i det LSK møter Haugesund.

Likevel må spissen kraftig ned i lønn hvis han skal få fortsette i klubben.

- Jeg er veldig glad og stolt over at jeg endelig får den rekorden. Det har vært mye snakk om den, og nå går jeg forbi Torgeir Bjarmann, smiler Sundgot.

Kulturbærer
Skjebnens ironi gjør at det er nettopp Bjarmann som forhandler med Sundgot om en ny kontrakt.

- Egentlig burde jeg vel ikke tilbudt ham en kontrakt i det hele tatt, ler Lillestrøms sportssjef, før han blir mer alvorlig;

- Arild er en av kulturbærerne og støttespillerne i klubben. Det er klart det betyr noe, og det er også noe vi ønsker å premiere - men til syvende og sist er det det sportslige som presteres på banen som avgjør hvilket tilbud man får, og det gjelder også for Sundgot, sier Bjarmann.

Mange tilbud
I løpet av de tretten årene Sundgot har vært i klubben har det vært mange andre tilbud.

- Jeg vil tro at rundt 10-12 av dagens Eliteserie-klubber på ett eller annet tidspunkt har gitt meg eller klubben et tilbud. Men det har alltid endt med at jeg har blitt, sier Sundgot.

- Er det ikke slik at lojalitet bør premieres?

- Jo, jeg synes jo det. Men samtidig forstår jeg klubben, og den økonomiske situasjonen de er i. Jeg håper samtidig at de vil være fair med meg, sier Sundgot som akkurat nå tygger på et kontraktstilbud som nesten vil halvere lønnen hans i Lillestrøm.

- Det er ofte slik at de som er lengst i klubben får dårligst betalt, men jeg og Bjarmann har spilt sammen lenge, og kjenner hverandre godt, så vi blir nok enige, sier Sundgot.

400 kamper
Hvis Sundgot signerer kan han knuse rekorden til Bjarmann ytterligere.

- Jeg mener at Arild bør kunne sikte mot Roar Strand (over 430 Tippeligakamper) hvis han fortsetter hos oss. Og jeg er også veldig glad for at det er nettopp Arild som sletter min rekord, sier Bjarmann.

Sundgot er litt mer usikker, men langt fra defensiv når det kommer til hvor lenge han kan holde det gående på toppnivå.

- Jeg sikter mot 400 kamper, og så får vi se etter hvert hvor lenge jeg kan holde på, sier Sundgot.