Fredrik Reinfeldt (Foto: TV 2)
Fredrik Reinfeldt (Foto: TV 2)

Færre arbeidsledige i Sverige

– Et bevis på at vår politikk virker, sier statsminister Fredrik Reinfeldt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeidsledigheten i Sverige endte på 7,4 prosent i august.

Det er lavere enn forventet. Nedgangen er på 0,6 prosent fra juli. Denne statistikken, sterke BNP-tall for andre kvartal og gode utsikter gjør at den svenske handelsbanken forventer en økning av rentenivået i Sverige til 1,25 prosent i ved utgangen av 2010.

– Gode nyheter

Det er naturligvis også godt nytt for Reinfeldt-regjeringen foran søndagens valg på ny Riksdag.

– Når våre mostandere kalkulerer med 460.000 arbeidsledige, og nye tall sier at ledigheten har sunket til 370.000, så illustrerer det hvor stor etterspørsel det er etter arbeidskraft, og hvilken styrke det er i svensk økonomi, sier Reinfeldt til TV 2.

– Lover for mye

Han mener det er et bevis på at regjeringens politikk virker, og han frykter den rødgrønne koalisjonen vil ødelegge mye dersom de vinner valget.

– Vi har en politikk der flertallet skal få lavere kostnader, og der folk som arbeider skal få mer i lommeboken. Våre motstandere vil bygge opp bidragssystemet for de som ikke jobber, sier Reinfeldt.

– Vil ledigheten øke om de kommer til makten?

– Jeg mener at de mangler en politikk som gir folk jobb. De er i hovedsak konsentrert om å administrere arbeidsledigheten.De har et alternativ som er underfinansiert med 20 milliarder. De lover alt til alle, og mer enn de kan holde, sier Reinfeldt.