I HARDT VÆR: Olje  og energiminister Terje Riis Johansen ga konsesjon til vindmøllepark på samme tid som Senterpartiet visste det ville få penger fra Troms Kraft. (Foto: Bjørnbakk, Jan Morten/SCANPIX)
I HARDT VÆR: Olje og energiminister Terje Riis Johansen ga konsesjon til vindmøllepark på samme tid som Senterpartiet visste det ville få penger fra Troms Kraft. (Foto: Bjørnbakk, Jan Morten/SCANPIX)

Ga konsesjon til vindmøller mens Sp fikk penger

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) ga konsesjon til en omstridt vindmøllepark på samme tid som Senterpartiet visste at det ville få penger fra Troms Kraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senterpartiet visste at det ville få penger fra Troms Kraft samtidig som Terje Riis-Johansen ga selskapet konsesjon til en omstridt vindmøllepark.

Partiet ble orientert om at det skulle få 200.000 kroner i støtte fra Troms Kraft i november 2008, skriver Dagens Næringsliv.

Avviste klager

23. november samme år avviste Riis-Johansen (Sp) klager fra reineiere, to aksjonsgrupper og Miljøvernforbundet på NVEs tildeling av konsesjon til Troms Kraft for bygging av vindmølleparken Fakken på Vannøya utenfor Tromsø.

Les også: Riis-Johansen vil ikke gå av

– Skvatt

– Jeg skvatt da jeg leste om støtten til Senterpartiet fra kraftselskapet og tidspunktet. Jeg klarer ikke å la være å stille spørsmål ved om pengene fra den ene parten i saken kan ha hatt betydning for utfallet. Dersom Troms Kraft på noe vis hadde gitt Senterpartiet tilsagn om støtte på tidspunktet da departementet avgjorde klagesaken, er det klart at statsråden var inhabil, sier Boelhke til Dagens Næringsliv.